Suluova MYO tarafından düzenlenen etkinlikte ''16 Ekim Dünya Gıda Günü'' kutlandı.
Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle "Gıda Güvencesi, Gıda Güvenliği, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Hijyen ve Sanitasyon" konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Gıda İşleme Bölümü öğretim görevlileri Sultan ACUN, Fadime SEYREKOĞLU ve Şirin OBA katıldı. Suluova'da bulunan Şehit Mustafa Bilgili İlkokulu, Şehit Osman Şeker İlkokulu ve Bolat İlkokulu yaklaşık 500 kişiden oluşan ilköğretim öğrencilerine bu konularla ilgili eğitim verildi. Eğitim sonrasında Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı ve Gıda Kalite Kontrol ve Analiz Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından çerez ve meyve suyu ikram edildi. İkramlıklarda sponsor olan Yedikır Kuruyemiş ve Yayla Et'e teşekkür ederiz.