Suluova MYO Geleneksel Gıda Sergisinde Buluştu.
Suluova Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda 11 Nisan’da Gıda İşlemeBölümü öğrencileri tarafından sergi düzenlendi. ‘Geleneksel Gıdalar’ dersi kapsamında Gıda Teknolojisi programı öğrencileri kendi yörelerinde yada diğer yörelerde bulunan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünlerin tarihçesi, yapımı ve tüketimlerini araştırıp bu ürünlerin üretimlerini gerçekleştirdiler. Gıda Kalite Kontrol ve Analiz programı ve Gıda Teknolojisi öğrencileri Et ve Ürünleri dersi kapsamında farklı fermente sucuk üretimini gerçekleştirdiler. Ders kapsamında portakallı, sumaklı, tahinli, hünnaplı sucuk üretimini yaptılar, Meslek Yüksekokulu laboratuvarlarında fermentasyonu ve sucukların fiziksel ve duyusal analizlerini yapıp, sonuçları değerlendirdiler. Ayrıca yöresel ürünlerin ve sucukların posterlerini yaparak renkli görüntülerle sergiye katkıda bulundular.
Hem göze hem damağa hitap eden sergi etkinliği katılımcıların büyük beğenisini topladı.
Sergiden sonra Lesaffre Amasya Fabrika Direktörü Cihangir Uzuner ve Fermentasyon birim sorumlusu Metin Akçay Fabrika hakkında genel bilgi verip sonrasında öğrencilerin staj ve iş hayatında karşılaşabilecekleri durumları değerlendirdi.Öğrencilerin merak ettikleri durumları cevaplayıp, iş başvurusunda ve işe alımlarda karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili bilgi verildi. Mezuniyet sonrasında işe alımlarda, mülakatlarda nelere dikkat edildiği nelerin önemli olduğu ve öğrencilerin hangi alanlarda neler yapması gerektiği konuşuldu.
Günün anısına istinaden programın sonunda Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin tarafından Lesaffre Amasya Fabrika Direktörü Cihangir Uzuner’ e adına dikilmiş olan fidanın sertifkası verildi.
Gıda İşleme Bölümü olarak Lesaffre Amasya Fabrika Direktörü Cihangir Uzuner ve Fermentasyon birim sorumlusu Metin Akçay’a çok teşekkür ederiz.