Akademik Personel

Ad Soyad : ŞİRİN OBA
Fakülte : SULUOVA MESLEK YÜKSEKOKULU
Personel türü : Akademik
Bölüm : GIDA İŞLEME
Ünvanı : ÖGR. GÖR
E-Posta : sirin.oba@amasya.edu.tr
Dahili : 3011
Oda No :

ŞİRİN OBA

 

Yazışma Adresi :

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksek Okulu

 

EĞİTİM BİLGİLERİ

Ülke

Üniversite

Fakülte/Enstitü

Öğrenim Alanı

Mezuniyet Yılı

Türkiye

Yüzüncüyıl Üniversitesi

Ziraat Fakültesi

Gıda Mühendisliği

2008

Türkiye

Erciyes Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

Gıda Mühendisliği

2012

 

 

AKADEMİK/MESLEKTE DENEYİM

Kurum/Kuruluş

Ülke

Şehir

Bölüm/Birim

Görev Türü

Görev Dönemi

Suluova MYO

Türkiye

Amasya

Gıda İşleme

Öğretim Görevlisi

06.2012-

 

 

Yayınlar ( Hakemli Konferans/ Sempozyumların bildiri kitaplarında yer alan yayın)

Fincan M., Aydın Z., Oba S., Hayta M., 2010, PEF-induced permeabilization of fresh plant leaves (mint, parsley thyme, basil and dill) for solid liquid-extraction of phenolics. 5th International Conference on the Food Factory for the Future, June 30 to July 2nd, Gotenburg, Sweden.

 

YAYINLARI

Diğer dergilerde yayınlanan makaleler

1. OBA Ş., Doğan M., 2011, İlaç Gıda Etkileşimleri I. Packworld, 91, 134-136.

2. OBA Ş., Doğan M., 2011, İlaç Gıda Etkileşimleri II. Packworld, 92, 36-40.

 

TEZLER

Yüksek Lisans Tezi

OBA Ş, 2012. Esktraksiyon koşulları optimize edilmiş bazı baharat ekstraktlarının köftenin depolama stabilitesi üzerine etkilerinin cevap yüzey metodu kullanılarak belirlenmesi, Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi,180s.

GÖREV ALDIĞI PROJELER

1. Taze Yaprağımsı Bitkilerdeki Fonksiyonel Biyomoleküllerin Sıvı-Katı Sistemde Vurgulu Elektrik Alanı ile Ekstraksiyonu. TÜBİTAK, Proje No:TOGAV (108 O 641), 2009-2010, Yardımcı araştırıcı.

2. Esktraksiyon koşulları optimize edilmiş bazı baharat ekstraktlarının köftenin depolama stabilitesi üzerine etkilerinin cevap yüzey metodu kullanılarak belirlenmesi, Erciyes BAP, Proje No: FBY-10-3394,2010-2012, Yardımcı araştırıcı.