MYO Öğrencileri Kaşarlı, Cevizli, Sumaklı Sucuk Üretti.

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrol ve Analiz Programı 2. Sınıf öğrencileri,  Öğr. Gör. Fadime Seyrekoğlu ile birlikte Et ve Ürünleri dersi kapsamında piyasa da bulunmayan farklı fermente sucuk üretimini gerçekleştirdiler. Ders kapsamında farklı gruplar oluşturulup farklı oranlarda kaşar, ceviz, fındık, sumak, sebze tozu, üzüm çekirdeği tozu gibi bileşenler kullanılarak Meslek Yüksek Okulu Laboratuvarlarında fermentasyon gerçekleştirildi. Ön denemelerden sonra yapılan duyusal analizler sonucunda en çok beğenilen sucuklardaki oranlar kullanılarak deneme sucuk üretimleri yapıldı. 15 Mayısta yapılan sucuklar ve yapımlarını anlatan posterlerle birlikte sergilendiler.

 

1 (27)2 (24)